Benzer yazılar
7 Comments
İ**** K****

Merhaba benim dedem oleli 20 yili askin bir sure oldu dedem olmeden dayilarima 12 donum yer tapulariyla direk satis yada hibede bulunmus simdi bize 8 donum duserken dayilara 20 ser donum yer dusuyor bu kanuna aykiri degilmi biz dava acarak bu tapulari iptal ettirip mirasa dahil edebilirmiyiz ayrica yerde cesitli istimlaklar olup buradan da buyuk parayi dayilar almis bize ise 4/1 pay dusmus dayilar ayrica yillardir orada ikamet edip hic bir kira vs odememislerdir gecmise donuk verilen tapularin iptali ve adaletli bir yer bolme istegimiz mevcut saygilarimla cevap verirseniz sevinirim

farahhukuk

Merhaba, muris muvazaası dediğimiz bu hususa göre ortada görünüşte gerçeğe uygun olmayan bir işlem, anlaşma ve mal kaçırma maksadı olması gerekmektedir. Sizin olayınızda da bu şartlar mevcut görünmekte. Muris muvazaası ve diğer miras haklarınız için tenkis davası açarak işlem yapmanız mümkündür.

D**** G****

Merhaba, benim bir sorum olacaktı biz 10 kardeşiz babam 1992 tarihinde vefat etdi. şu an kardeşlerimin hepsi noter aracılığı ile bütün taşınmazları bana vermek istiyorlar. noterden verebiliyorlarmı geçerli olurmu bilgileriniz için şimdiden tşkler.

farahhukuk

Merhaba, yapacağınız işlem geçerli olacaktır TMK 677’ye göre terekenin tamamı veya bir kısmı üzerinde miras payının devri konusunda mirasçılar arasında yapılan sözleşmelerin geçerliliği yazılı şekle bağlı değildir.

farahhukuk

Merhaba, miras payının devri yazılı şekilde gerçekleştirilen bir işlemdir. Kardeşiniz mirasın tamamını size devredebileceği gibi bir kısmını da devredebilecektir. Yukarıda yer verdiğimiz yazıda konu ile alakalı aklınıza takılan soruların cevabına ulaşabilirsiniz.

yase

Merhaba, üç kardeş mirasçıdan büyük kardeş kendi payını “bedelsiz” olarak, ortanca kardeş de kendi payını “bedeli karşılığında” küçük kardeşe devretmek istiyor. Bununla ilgili bizim üç tane sorumuz var, yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz.
1. Miras payının devri işlemlerini noterde gerçekleştirmek için Veraset ve İntikal vergisinin ödenmiş olması şartı aranıyor mudur? Yani önce herkesin vergiyi ödeyip sonra devri yapması mı gerekiyor; yoksa önce devir yapılacak ve sonra sadece tümünü devralan mirasçı (küçük kardeş) mı veraset vergisini ödeyecek?
2. Her iki işlemin de noterde aynı anda mı yapılması gerekir? Bu işlemlerin birlikte yapılması sonucunda son durumu gösteren mirasçılık belgesi yeniden mi çıkarılıyor?
3. Payını bedelsiz devretmek isteyen kişi için ek bir belge (sağlık raporu vs.) istenmekte midir?
Soruları yanıtlayabilirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden çok teşekkürler.

Oya oya

Merhaba. Babam vefat etti ve ben tek çocuğum. Veraset ilanı çıkardık orda mirasın 3 pay bana 1 pay anneme bölüşüldüğü yazıyor.ben tüm payımı anneme devretmek istiyorum ne yapmalıyım? Notere gidip yapabiliyor muyum? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Önemli Duyuru

Son 4 gündür adımı kullanıp aşağıdaki yöntemle dolandırıcılık yapılmaktadır.

a1974fa1-673f-467a-8700-4842c21e58b0
Danışma Hattı